Nefis borek tarifleri En güzel Ispanaklı Pay Tarifi
GEREKLİ MALZEMELER (6 Kişilik)
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı katı yoğurt
* 1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
* 1,5 çay kaşığı tuz (silme)
* 1 su bardağı katı yoğurt
* 1 paketten bir çay bardağı eksik kekun
* 1,5 çay kaşığı tuz (silme)
Üst malzemesi :
* 500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
* 1 çay bardağı taze kaşar rendesi
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet piyazlık dogranmış soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar tuz,karabiber,pul biber
* 500 gr ıspanak (yaprak kısmı)
* 1 çay bardağı taze kaşar rendesi
* 1 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet piyazlık dogranmış soğan
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar tuz,karabiber,pul biber
…
Ispanaklı Pay tarifi
Ispanaklı Pay tarifi
1 – Bir kapta sıvı yağ,yogurt,tuz ve kekunu karıştırarak çok yumuşak bir hamur yapın.Tepsiyi tereyağı ile yağlayın.Hamuru tepsinin ortasına koyun.Elinizle iyice bastırarak yayıp düzeltin.
2 – Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin.İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin.Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.
3 – Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün.Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin. Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.
2 – Tavada soğanı sıvı yağ ile birlikte pembeleştirin.İçerisine suyunu elinizle sıktığınız ıspanakları ilave edin.Üzerine tuz, karabiber ve pul biber ilave ederek karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı hamurun üzerine eşit olarak dağıtın.
3 – Yumurtayı süt ile çırpıp üzerine dökün.Kaşar rendesini de üzerine koyarak fırında pişirin. Servis tabagına alıp sıcak olarak servise sunun.
Kolay pratik Ispanaklı Pay Nefis borek tarifleri
Kategori : : Börek Tarifleri
0 yorum:
Yorum Gönder