Balkabağı Çorbası Tarifi - Yapılışı

17 Ocak 2010 Pazar


Malzemeler

1300 gr Balkabağı
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Su
1 Soğan
4 Yemek Kaşığı Krema
2-3 Diş Karanfil
Yarım Demet Dereotu
Tuz, Karabiber
Toz Müskat
Kreton Ekmek (üzerine)



Hazırlanışı


Balkabağını soyup ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, müskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın.

Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Kalan çorbayı mikserden veya tel süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın.

Her tabağa bir kaşık krema, bir tutam ince kıyılmış dereotu ve kreton ekmeklerilave edip hemen servis yapın.

Not: Kabakları düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. Ancak bu durumda pişirme süresini kısaltmalısınız.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011