BÖĞÜRTLEN REÇELLİ MARGARİNSİZ LİMON AROMALI SİNANGİL UNUNDAN KURABİYE

26 Ocak 2010 Salı

Sinangil Unlarım geldi geleli neşeli bir telaş içinde mutfağım...
Hangisini denesem değişik şeyler yapsam çabasındayım...
Limon aromalı kekundan yaptığım kek süper oldu...Acaba aynı undan kurabiye yapabilirmiyim dedim ve denedim işte sonuç harika oldu...Hemde margarin kullanmadım,sıvı yağla yaptım...Sevgili Begonvilliev çok seviyor margarinsiz tarifleri...Doğrusuda bu aslında sağlık açısından...Sinangilden aldığım mailde kendi tariflerinizide sitemize almak isteriz diyordu umarım bu tarifim işe yarar....Nasılmı yaptım?
MALZEMELER:
----------------
2 yumurta (Birinin akını ayır)
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 Su bardağı pudra şekeri
Sinangil Limon aromalı Kekunu 6 su bardağı
Hindistan Cevizi
Böğürtlen reçeli
YAPILIŞI:
-----------
Yumurtanın birinin akını ayırdıktan sonra pudra şekeri,yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin...Elinizle yuvarlak olarak açın ve bir tatlı kaşığı reçeli koyarak kapatın ve yine yuvarlak şekil verin...Önce ayırdığınız yumurta akına sonra da hindistan cevizine bulayıp tepsiye dizin...180 drc fırında pişirin ve iyice soğuduktan sonra afiyetle yiyin...
NOT:Unun içinde kabartma tozu olduğundan kabartma tozu veya karbonat eklenmeyecektir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011