TUZLU KURABİYE NASıl YAPILIR

9 Ocak 2010 Cumartesi

Malzemeler:
2 yumurta
250 gram tavada eritilmiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
Çörekotu

Yapılışı: Yumurtaların beyazını üstüne sürmek için bir kaba alın. Yumurta sarılarını, eritilmiş margarin, yoğurt ve sıvı yağ ile karıştırın. Limon suyunu da ekleyin. Homojen bir karışım elde edin. Son olarak unu, mahlebi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru yoğurun. İstediğiniz şekli vererek tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta aklarından sürüp, çörekotu ile süsleyin. 180 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011