‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
500 gr mantar ( kültür mantardan ziyade diğer mantar türleri daha lezzetli olacak)
1 kg beyaz lahana
1 tane salatalık turşusu (orta boy)
1 tane soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1-2 çay kaşığı fruktoz ( yada şeker )
2 çorba kaşığı tere yağ
Karabiber
Defne yaprağı
Limon (isteğe göre)
Siyah zeytin (isteğe göre)
1 çorba kaşığı üzüm yada elma sirkesi
Tuz
Galeta unu
Yapılışı:Lahana ince kıyıldıktan sonra tere yağ ve biraz su eklenerek kısık ateşte 1 saate yakın kavrulacak. Sürenin bitimine yakın domates salçası, şeker, tuz, biber,defne yaprağı ve sirke eklenir.
Mantarlar temizlenip, yıkanacak ve 10-15 dakika suda kaynatılacak. Sonra küçük dilimlere doğranacak ve yağda kavrulacak. Mantarları tencereden başka kaba alarak, aynı tencerede bu defa ince kıyılmış soğan kavrulacak ve sonra mantarlarla karıştırıp, içine doğranmış salatalık turşusu, tuz ve biber eklenir.
Hazırlanmış lahananın yarısı önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine mantarlı karışıp eklenerek, tekrar kalan lahana üstüne konur.
Üzerine galeta unu serpiştirilir ve biraz sıvı yağ damlatılır. Fırında pişirilir.
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder