‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv Domatesli Mantar

14 Kasım 2011 Pazartesi

‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv

Domatesli Mantar

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Domatesli Mantar
Domatesli Mantar anlatımlı resimli tarifi Domatesli Mantar video sebze yemekleri
1 kilo mantar
1 orta boy sogan
2-3 adet domates
1 limonun suyu
1 çay kaşığı kimyon
Mantarları temizledikten sonra,suyunu salıp o suyu dökerek ve içinde su kalmayana kadar pişirin.
Soganı hafıf pembeleşinceye kadar biraz yagda kavurun.
Kabugu ayıklanmıs, küp küp kesılmıs domatesı kavurdugunuz soganlara ekleyın.
lımon suyu, yeterı kadar tuz ve kımyonu ılave edıp, suyunu cekene kadar pısırın.

Categories:Sebze YemekleriTags:

Fırında Mücver

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Fırında Light Mücver
Fırında Mücver anlatımlı resimli tarifi Fırında Mücver video sebze yemekleri

Malzemeler
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
4 yemek kaşığı lor peyniri
2 yumurta
40 gr. Rendelenmiş light kaşar
30.gr. kabak çekirdeği
1 çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı deniz yada kaya tuzu

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Fırında Mantarlı Lahana

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Fırında Mantarlı Lahana (Rus Mutfağı)

500 gr mantar ( kültür mantardan ziyade diğer mantar türleri daha lezzetli olacak)
1 kg beyaz lahana
1 tane salatalık turşusu (orta boy)
1 tane soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1-2 çay kaşığı fruktoz ( yada şeker )
2 çorba kaşığı tere yağ
Karabiber
Defne yaprağı
Limon (isteğe göre)
Siyah zeytin (isteğe göre)
1 çorba kaşığı üzüm yada elma sirkesi
Tuz
Galeta unu
Yapılışı:Lahana ince kıyıldıktan sonra tere yağ ve biraz su eklenerek kısık ateşte 1 saate yakın kavrulacak. Sürenin bitimine yakın domates salçası, şeker, tuz, biber,defne yaprağı ve sirke eklenir.
Mantarlar temizlenip, yıkanacak ve 10-15 dakika suda kaynatılacak. Sonra küçük dilimlere doğranacak ve yağda kavrulacak. Mantarları tencereden başka kaba alarak, aynı tencerede bu defa ince kıyılmış soğan kavrulacak ve sonra mantarlarla karıştırıp, içine doğranmış salatalık turşusu, tuz ve biber eklenir.
Hazırlanmış lahananın yarısı önceden yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine mantarlı karışıp eklenerek, tekrar kalan lahana üstüne konur.
Üzerine galeta unu serpiştirilir ve biraz sıvı yağ damlatılır. Fırında pişirilir.

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Brüksel Lahanalı Mantar

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Categories:Sebze YemekleriTags:

Çevirme

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Categories:Sebze YemekleriTags:

Borani

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011