‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv Zeytinyağlı Kereviz

14 Kasım 2011 Pazartesi

‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv

Zeytinyağlı Kereviz

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Zeytinyağlı Kereviz anlatımlı resimli tarifi Zeytinyağlı Kereviz video sebze yemekleri

Malzeme :
5 su b.un
2 kereviz
2 havuç
1 patates
10 arpacık soğan
bezelye
1 tatlı k. un
zeytinyağı
tuz, şeker
su
1 yumurta sarısı
yarım çay b.süt

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Malzemeler:

5 patlıcan
6 domates
2 bütün sarımsak
kararınca tuz ve nane

Yapılışı:
patlıcanları tamamen soyup yanlarında ufak yarıklar açıyoruz.bu yarıklara ayrı bir kapta karıştırılmış olan tuz ve şekeri serpiyoruz. sonra patlıcanları kara suyunu ve acısını çıkarması için bir köşeye alıyoruz. onlar beklerken domatesleri hafif irice doğruyorsunuz. sarımsakları tek tek soyuyorsunuz sakın ufak ufak kesmeyin
patlıcanları çeşmenin altında durulayın ve havlu peçeteyle kurulayın. daha sonra bütün halde kızartın.
kızarttığınız patlıcanları bir tepsiye dizin üzerine doğradığınız domatesleri dağıtın. sarımsakları bunların arasına gömün.
en sonunda kızartmada kullandığınız yağdan 2 çorba kaşığı,tuz ve nane ekleyin. tepsinin üstünü gazeteyle örtüp ocağa koyun.
bi 20-25 dakika sonra nefis bir patlıcan yemeğiniz olacak

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

fellah köfteli ıspanak yemeği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Categories:Sebze YemekleriTags:

sebze yemekleri

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Fırında Dereotlu – Beyaz Peynirli Kabak
(Tuz miktarını peynire göre ayarlayın)

Malzemeler

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Oktay Usta’nın Pirpirim Aşı(Elazığ)

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Categories:Sebze YemekleriTags:

Oktay Ustanın Maklube Tarifi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

MALZEMELER:

6 çay bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı et
1 adet patlıcan
1 büyükboy soğan
2 büyükboy patates
2 adet havuç
3 yemek kaşığı tereyağ
Bir miktar kuş üzümü,salata malzemesi
YAPILIŞI:Pirinç kişi sayısına göre ayarlanarak yıkanır ve tuzlu sıcak suda bekletilir.Kuşbaşı doğranmış et düdüklü tencerede haşlanır.Patates,patlıcan ve havuçlar halkalar halinde kesilip tuzlanarak yağda kızartılır.Ayrı bir kaba alınır.Bekletilen pirinç ayrı bir tencerede tereyağında kavrularak bir kaba konur. Haşlanan et de hafif yağda kavrulur.
Soğanlar halkalar halinde kesilerek asıl yemeğin yapılacağı tencerenin dibine dizilir.(Pilavın dibini tutmaması için)Sıra ile üzerine bir miktar et,patates,havuç,patlıcan dizilir.Bir miktar da kuş üzümü atılır.Üzerine kavrulan pirincin 3 te biri dökülerek düzlenir.Bu işlem 3 kez tekrarlanır.3. tekrarda pirincin malzemeleri tam kapatmasına dikkat edilir.Bir miktar tuz ilave edilerek pirinç dağılmayacak biçimde üzerini 2 parmak kalınlığında kapatacak kadar kaynamış su ilave edilir.Kısık ateşte pişirilerek 5 dakika dinlendirilir.Tencere tepsiye ters çevrilerek bir süre sonra kaldırılır.Etrafı salata ve yoğurtla süslenir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011