‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
Malzemeler:
• 3 adet sosis
• 3 adet çarliston biber (birini kırmızı biber olarak kullanırsanız daha güzel oluyor)
• 2 adet yumurta
• 2 adet orta boy veya 1 adet büyük boy çekirdekleri çıkarılmış domates
• 2 su bardağı un
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• Yarım su bardağı beyaz peynir
• Yarım demet maydanoz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Tuz. (orijinal tarifte yok ama hamur biraz katı olunca ben çeyrek bardak kadarda süt ekledim.)
Hazırlanışı:
1. Biberleri, domatesleri, sosisleri ve maydanozları küçük küçük doğrayın.
2. Kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyin.
3. Karıştırma kabına yumurta ve sıvıyağı koyun.
4. Hazırladığınız malzemeleri ekleyip un ve tuz ilave edin. Hepsini harmanlayıp mekik şeklindeki kalıplara paylaştırın.
5. 170 dereceli fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirin.
6. Servisten önce ince dilimlenmiş kaşar peynirini üçgen şeklinde hazırlayın.
7. Kürdanlarla kalıptan çıkartıp servis tabağına aldığınız yelkenlerin orta kısımlarına saplayın.
2 büyük patlıcan,
Yarım kilo etli çarliston biber,
3 büyük domates,
4-5 diş sarmısak,
Tuz,
Kırmızı toz biber,
Zeytinyağı veya tereyağ
Yapılışı: Biber, domates ve patlıcanlar közlenerek pişirilir ve geniş bir kapta, kuşbaşı doğrandıktan sonra havan tokmağı ile dövülerek iyice ezilir. İçine ezilmiş sarmısak ve tuz konur. Üzerine kızdırılmış kırmızı biberli yağ gezdirilir ve karıştırılarak soğuk veya sıcak servis yapılır.
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder