‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
Patlıcan Dolması Tarifi
Patlıcan Dolması yapılışı
Patlıcan Dolması nasıl yapılır
Patlıcan Dolması Tarifi Resimli
Sebzeli Kiş Lorraine Resimli
Sebzeli Kiş Lorraine Tarifi
Sebzeli Kiş nasıl yapılır,
Sebzeli Kiş Tarifi Resimli
Patatesli Biber Dolması Tarifi
Patatesli Biber Dolması yapılışı
Patatesli Biber Dolması nasıl yapılır
Patatesli Biber Dolması Tarifi Resimli
Vişne Yalancı Dolması Tarifi
Vişne Yalancı Dolması yapılışı
Vişne Yalancı Dolması nasıl yapılır
Vişne Yalancı Dolması Tarifi Resimli
Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması nasıl yapılır
Etli Şalgam Dolması Tarifi
Şalgam Dolması Tarifi Resimli
Zeytinyaglı taze fasulye resımli tarif
taze fasulye zeytınyaglı nasıl pişirilir resımli?
zeytınyaglı fasulye tarifi
1 kg fasulye için 2 baş iri soğanı doğrayın. Tencerenizin dibine önce 5 yemek kaşığı zeytinyağını koyun .zeytın yagı bıraz bol olursa daha lezzetlı oluyor. Sonra doğranmış soğanları atınız bıraz pembeleşene dek kavurunuz sonra renk bıraz kırmızımsı olsun dersenız ben soluk renk sevmem kaşıgın ucu ıle bırazcık salça ılave edelım.en üste fasulyeyi yayın, iki tatlı kaşığı tuz ve 2 adet kesme şeker koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika, arasıra karıştırarak pişirip , fasulyelerin renginin koyulaşmasını bekleyin. Soğanlar görünmez olup, fasulyeler tamamen koyu yeşile dönüp , yemek hacimce küçüldüğünde , rendelediğiniz 5-6 tane domatesi koyun, ve kısık ateşte kapagını kapatıp kendı suyu ıle sararmasını bekleyın 5 dakıka kadar daha kısık ateşte kavrulduktan sonra ıçıne bır çay bardagı fasulyenız cok taze degılse bır su bardagı sıcak su ılave edıp kısık ateşte pişirilmeye bırakınız
. (Asla fazla su eklemeyin, fasulye pişerken kendi suyunu bırakıyor bu nedenle gereğinden fazla koyarsanız yemeğiniz lezzetsiz olur.) ve 40 -50 dakika kadar pişirin ve ateşi kapatmadan önce fasulyelerin diriliğini kaybettiğine emin olun. Yemeği, pişirdiğiniz tencerede soğutun. Tadını alması için bir gece dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yanına taze nane yapraklarıyla süslenmiş cacık yapmayı unutmayın.
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder