‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv Kremalı Patates Tarifi

14 Kasım 2011 Pazartesi

‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv

Kremalı Patates Tarifi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler
Kremalı Patates Tarifi anlatımlı resimli tarifi Kremalı Patates Tarifi video sebze yemekleri

1 kg. patates
1 kutu krema
1 paket tavuk suyu tableti
1 çay bardağı süt
Tereyağı veya margarin
1 diş sarmısak ,tuz
1 çay fincanı kaşar peyniri rendesi

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Zeytinyağlı Brokoli Tarifi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Zeytinyağlı Brokoli
Zeytinyağlı Brokoli Tarifi anlatımlı resimli tarifi Zeytinyağlı Brokoli Tarifi video sebze yemekleri

Malzemeler:
Yarım kilogram brokoli
1 adet kırmızıbiber
Yarım limon
2-3 adet domates
1 adet havuç
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
2-3 diş sarımsak
2-3 bardak sıcak su

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Fırında Kıymalı Ispanak

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Kış ayların lezetli ve sağlıklı sebzesi ıspanak ile yapılmış leziz bir fırın yemeği.

Fırında Kıymalı Ispanak

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Sebzeli Dürüm

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Sebzeli Dürüm Tarifi
Sebzeli Dürüm Nasıl yapılır?
Buzdolabında kalan az sebzelerinizi değerlendirebileceğiniz ve kolay hazırlanabilen
sebzeli dürüm tarifi
Sebzeli Dürüm anlatımlı resimli tarifi Sebzeli Dürüm video sebze yemekleri
Malzemeleri
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet havuç
2 adet lavaş ekmeği
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Damak tadınıza göre tuz

Yapılışı

Patlıcan, kabak ve havucun kabuklarını soyun.
Orta kalınlıkta uzunlamasına dilimleyin.
Sebzeleri karıştırma kabına alın.
Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyip harmanlayın.
Sebzeleri fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
Lavaş ekmeği fırında ya da yapışmaz tavada ısıtın.
Pişen sebzeleri fırından çıkarıp lavaş ekmeklerinin arasına pay edin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt sürün.
Rulo biçiminde sarın.
Sıcak servis yapın.

devamını oku…

Categories:Sebze YemekleriTags:

Siyah turp kavurması

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Siyah turp kavurması malzemeler:
4 tane orta boy turp,
1 baş kuru soğan,
1 yemek kaşığı margarin,
125 gr kıyma ,arzuya bağlı isteyen kullanmayabilirde,
1 çay kaşığı tuz,
Yapılışı:
Turpların yıkandıktan sonra kabukları soyulup ,rendelenir rendeleme iri boy rende gözünde yapılmalı.Rendelenen turpların suyunu çok fazla olmamak kaydı ile sıkıp çıkarıyoruz.Orta boy tavamıza ,küp şeklinde doğranmış soğanı ,kıymayı ve yağı birlikte kavuruyoruz .soğanlar pembeleşmeden turp ve tuzuda atıp hep birlikte kavuruyoruz.Kavurma işlemi turptaki kalan suyun salınıp çekilmesine kadar devam edecek ..
Soğuk kış günlerinde vucutdaki bağışıklık sistemini güçlendiren turp kavurmamız yenmeye hazır afiyetler olsun…

Categories:Sebze YemekleriTags:

osmanlı mutfağından tavuklu bamya

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler :
3 Adet tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)
3 Çorba kaşığı zeytinyağ
1 Adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 Kutu bamya (konserve)
3 Adet sivri biber (ince doğranmış)
3 Adet orta boy domates (küp şeklinde doğranmış)
3 Su bardağı et suyu
1 Limon suyu
Tuz
Hazırlanışı :
Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
Soğanları tencereye koyun, pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini ilave edin, 4 dakika daha kavurun.

devamını oku…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011