‘Sebze Yemekleri’ kategorisi için arşiv
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
Fırında Kıymalı Ispanak
Yapılışı
Patlıcan, kabak ve havucun kabuklarını soyun.
Orta kalınlıkta uzunlamasına dilimleyin.
Sebzeleri karıştırma kabına alın.
Üzerine tuz ve sıvıyağ ekleyip harmanlayın.
Sebzeleri fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Sarımsağı rendeleyip yoğurtla karıştırın.
Lavaş ekmeği fırında ya da yapışmaz tavada ısıtın.
Pişen sebzeleri fırından çıkarıp lavaş ekmeklerinin arasına pay edin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt sürün.
Rulo biçiminde sarın.
Sıcak servis yapın.
Siyah turp kavurması malzemeler:
4 tane orta boy turp,
1 baş kuru soğan,
1 yemek kaşığı margarin,
125 gr kıyma ,arzuya bağlı isteyen kullanmayabilirde,
1 çay kaşığı tuz,
Yapılışı:
Turpların yıkandıktan sonra kabukları soyulup ,rendelenir rendeleme iri boy rende gözünde yapılmalı.Rendelenen turpların suyunu çok fazla olmamak kaydı ile sıkıp çıkarıyoruz.Orta boy tavamıza ,küp şeklinde doğranmış soğanı ,kıymayı ve yağı birlikte kavuruyoruz .soğanlar pembeleşmeden turp ve tuzuda atıp hep birlikte kavuruyoruz.Kavurma işlemi turptaki kalan suyun salınıp çekilmesine kadar devam edecek ..
Soğuk kış günlerinde vucutdaki bağışıklık sistemini güçlendiren turp kavurmamız yenmeye hazır afiyetler olsun…
Malzemeler :
3 Adet tavuk göğüs (kuşbaşı doğranmış)
3 Çorba kaşığı zeytinyağ
1 Adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
1 Kutu bamya (konserve)
3 Adet sivri biber (ince doğranmış)
3 Adet orta boy domates (küp şeklinde doğranmış)
3 Su bardağı et suyu
1 Limon suyu
Tuz
Hazırlanışı :
Kalın dipli bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
Soğanları tencereye koyun, pembeleşinceye kadar kavurun.
Kuşbaşı doğradığınız tavuk etlerini ilave edin, 4 dakika daha kavurun.
Yemek Tarifleri Copyright © 2011
0 yorum:
Yorum Gönder