herkese merhabalar...
malzemeler....
1 paket oda ısısında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
1 su bardağı döğülmüş antep fıstığı (hamurun içine eklenecek)
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
üzerine döğülmüş antep fıstığı ve bir kase ılık su
malzemelerin hepsini yumuşak kıvamda hamur olacak şekilde yoğuruyoruz.
bezelere ayırıp elimizde yuvarlıyoruz. kurabiyelerin bir yüzünü önce hafifçe suya banıp sonra fıstığa buluyoruz.fıstığa bol bir şekilde bulamaya özen gösterelim.
önceden ısıtılmış orta hararetli fırında pişiyoruz..
kurabiyelerin üst kısmı fıstıklı olduğu için renginde pişmeden dolayı hafifçe bir kararma olacak.
fırından alıp soğutunca temiz yumurta fırçası ile kızaran fıstıkların fazlalıklarını silkeliyoruz.alt kısımda fıstığın canlı rengi çıkıyor.(bu yüzden üst kısmı fazlaca fıstığa buluyoruz.)
soğutup teneke kutuda muhafaza ediyoruz.
afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder