bademli ay kurabiye

25 Mart 2010 Perşembe



tüm ziyaretçilerime günaydın.
misafirlerim için hazırladığım kurabiye çeşitlerimden bir tarif daha.
bir önceki postta antepfıstıklıydı kurabiyemiz.bu tarifte yine temel olarak aynı hamuru kullanıp bu kez fıstık yerine kavrulmuş badem kullanıp kurabiyenin üst kısmınıda yumurta akı ve yaprak fındık ile kapladım.
lezzet ve görüntü olarak birbirinden farklı oldu kurabiyeler...bu kurabiye hamuru ile daha önce yabanmersinli kurabiyeyi de yapmıştım.



malzemeler....
1 paket oda ısısında tereyağı
1 su bardağı tozşeker
2 yumurta
1 su bardağı kavrulmuş ince döğülmüş kabuklu tuzsuz badem (hamurun içine eklenecek)
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
dr oetkerin badem esansı bir kaç damla (ilave etmesenizde olur)
aldığı kadar un

üzerine 1 yumurta akı ve yaprak fındık



bademi öncelikle mutlaka kavurun.kavrulmuş badem ile kurabiye çok daha lezzetli oluyor.
tüm malzemelerle hamuru yoğurup bezelere ayırıyoruz.
her bezeyi ay şeklinde şekillendiriyoruz.
önce yumurta akına sonra fındığa banıp tepsiye diziyoruz.
önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
afiyet olsun.


Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011