‘Börekler’ kategorisi için arşiv arnavut böregi

15 Kasım 2011 Salı

‘Börekler’ kategorisi için arşiv

arnavut böregi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

arnavut böregi anlatımlı resimli tarifi arnavut böregi video borekler

Arnavut Böreği:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Ağzı Acık Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
MALZEMELER
1 kg. un (9 su bardağı)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
Su
Margarin

İç Malzemesi İçin;
750 gr. beyaz peynir
4 adet yumurta
1 demet maydanoz

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Pofuduk Poğaça

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Yumuşacık ve podufuk poğaçalar ile pazar kahvaltınıza lezzet katabilirsiniz.
İçinde beyaz peynir ve yanında güzel demlenmiş bir bardak çay..
Pofuduk Poğaça Tarifi
Pofuduk Poğaça anlatımlı resimli tarifi Pofuduk Poğaça video borekler

Malzemeleri

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Tencere Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Tencere Böreği
Tencere Böreği anlatımlı resimli tarifi Tencere Böreği video borekler

Malzemeler
4 adet yufka
4 adet yumurta
1 büyük paket margarin (250 gr.)
250 gr. beyaz peynir (Bir büyük paket margarin kadar.)
250 gr. kaşar peyniri
1 su bardağı süt
Yarım demet maydanoz, dereotu
1 kahve kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

İkbalin Pastane Poğaçası Tarifi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

MALZEMELER :

1 paket oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su(mayayı eritmek için)
1/2 paket yaşmaya
2 çorba kaşığı şeker
2 yumurta(1′inin sarısı üstüne)
2 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
İkbalin Pastane Poğaçası Tarifi anlatımlı resimli tarifi İkbalin Pastane Poğaçası Tarifi video borekler
Yapılışı : Margarin elle ezilerek yumuşatılır ve yumurtada eklenerek birbirine yedirilir.

Süt,şeker,tuz ve ılık suda eritilmiş maya ilave edilir.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

kıymalı börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler
• 2 orta boy soğan
• 225 gram kıyma
• Yarım demet maydanoz
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım tatlı kaşığı karabiber
• 1/3 su bardağı sıvıyağ
• 1/4 su bardağı süt
• 1 adet yumurta
• 3 adet hazır yufka

Yapılışı
Soğanı soyup yıkayın, iri iri doğrayın, kıyma ile birlikte tencereye koyun. Kapağını kapatıp kısık ateşte ara sıra karıştırarak bıraktığı suyu çekene kadar 15 dakika pişirin.
Maydanozu yıkayın, ayıklayın, ince ince doğrayıp kıymaya katın. Tuz ve karabiberi de koyup karıştırın. 30 cm çapta bir tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın, kalan yağı süte katın, yumurtayı kırın, karıştırın. Yufkaların yarısını her katın arasına sütlü karışımdan sürerek tepsiye 4 kat koyun, içi düzgünce yayın.
Kalan yufkaları da aynı şekilde yerleştirin, üzerine yine sütlü karışımdan sürün. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkarın, sıcakken 1 yemek kaşığı su serpin, üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Yufkaların arasına ve üzerine sürmek için süt yerine süt-yoğurt karışımı kullanılabilir.

kıymalı börek anlatımlı resimli tarifi kıymalı börek video borekler

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011