‘Börekler’ kategorisi için arşiv Lahmacun böreği

15 Kasım 2011 Salı

‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Lahmacun böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:
3 adet yufka,
500 gr kıyma,
3 adet domates,
2 adet kuru soğan,
5 adet sivri biber,
1 adet patates,
Karabiber,
1 yemek kaşığı tuzot,
1 adet yumurta,
125 gr margarin,
1 kahve fincanı su,
2 yemek kaşığı susam.

Yapılışı:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Mantarlı Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler:

10 adet milföy hamuru
300 gr mantar
3 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet kuru soğan
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı kaşar peynir rendesi
Tuz, karabiber
4-5 yemek kaşığı un

Yapılışı:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Patatesli dilim Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler:

3 adet yufka
3 adet iri patates
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuzot
1 çay bardağı kırmızı pul biber
1 çay bardağı rende kaşar peynir

Yapılışı:

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Malzemeler
2 Adet Yufka
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
200 gr Haşlanmış Beyaz Tavuk Eti
1/2 Çay Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
Tuz , Karabiber , Kırmızıbiber
Kişniş
1 Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Diş Sarmısak
100 gr Rendelenmiş Dil veya Kaşar Peyniri

Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak haşlanmış tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayalım.Tuzu,karabiberi ,kişnişi ve yarım çay bardağı iri dövülmüş cevizi ilave edip,karıştıralım.
Küçük bir fırın tepsisini yağlayalım.İlk yufkayı buruşturarak tepsiye yerleştirelim.Yufkanın üzerine çay kaşığının ucu ile sıvı yağ serpelim.İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine buruşturarak,yerleştirelim.Yine sıvı yağ serpelim.Hazırladığımız tavuklu harcı yufkaların üzerine yayalım.
Ayrı bir tavada tereyağını eritelim. Unu ekleyerek,hafifçe sararana dek kavuralım.Sütü azar azar ve karıştırarak ekleyelim.Tuzunu ayarlayalım.Sos muhallebi kıvamına gelmeye başladığında tavayı ateşin üstünden alalım.İçine dövülmüş 2 diş sarmısağı ekleyelim.
Sosu tavuklu harcın üstüne dökelim.Rendelenmiş kaşar veya dil peyniri serpelim.Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında peynir eriyip,renk değiştirmeye başlayana dek pişirelim.Fırından aldıktan sonra ılıtıp,servis yapalım.

Categories:BöreklerTags:

Çiçek Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Malzemeler
3 adet yufka
3 adet patates
2 tane yumurtanın sarısı
yarım paket margarin
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay kaşığı karabiber
yeterince tuz

Yapılışı
Patatesleri iyice haşlayın.sonra püre haline getirin.içine rendelenmiş peynir,yağ ,tuz ve karabiberi ilave ederek yoğurun.yufkaları tezgaha açın.
çay bardağının ağız kısmı ile yufkaları yuvarlak şekilde kesin.kesilen yuvarlak yufkalardan 1 kat yufka üzerine biraz hazırladığımız karışımdan
üzerine yine içimizden koyarak 5 kata kadar aynı işleme devam edelim.
en üstüne malzeme koymayalım tam ortasından basın.böreklerimizi bu şekilde hazırlayın.derin bir kapta,kızdırılmış zeytinyağında börekleri kızartın.
küçük bir ayrıntı:tavaya börekleri atarken bir kez daha çift taraflı basın’ki
böreğimiz çiçek gibi açılsın.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

çin böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Malzemeler:
3 adet hazır yufka

250 gr Taze veya konserve Soya Filizi

devamını oku…

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011