‘Börekler’ kategorisi için arşiv Patatesli Rulo Börek

15 Kasım 2011 Salı

‘Börekler’ kategorisi için arşiv

Patatesli Rulo Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Categories:BöreklerTags:

Ançuezli börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

ANÇUEZLİ BÖREK

10 gram tuz
200 gram un (4 kah. fincanı)
50 fram un (açmak için)
15 adet ançuez balığı
175 gram tereyağı
1 adet yumurta
110 gram su

1) Hamur yaparak bunları iki müsavi parçaya kesmelidir.
2) Sonra ikiye kesilen bu hamurlardan birini alarak, bunu 10 santim eninde ve 25 santim boyunda olmak üzere uzun açmalı, sonra da uzun açılan bu hamuru, nemli denecek kadar az ıslatılmış bir fırın tepsisine döşemeli, üstüne de sirkede yarım saat yatırılmış, ikiye bölünerek kılçığı çıkarılmış ve iyice kurulanmış 15 adet ançuez balığını yanyana olmak üzere döşemeli, sonra da balık döşenmiş hamurların etrafını su ile hafifçe ıslattıktan sonra bunların üstlerine yine ayni boyda açılmış ikinci hamuru oturtmalı ve yanlarına basmak suretile de iki hamurun iyice birbirlerine yapışmasını temin etmelidir. (Üstüne konacak hamur, uzunluğuna ikiye katlanarak, katlanmış yerinden enine doğru birer parmak . fasıla ile yarımşar santim kesilerek balıkların üstlerine kapatılacak olursa.: hamur piştikten sonra, kesilen yerlerden üstünde aralıklar husule gelir ki bu da hamurun süslü görünmesine yardım etmiş olur.)
3) Sonra ikinci hamurun üzerine fırça ile 1 yumurta sürdükten sonra, tepsiyi orta hararetteki fırına sürerek aşağı yukarı 20-25 dakika arasında pişirmeli, sonra da tepsi arasından bıçak yürütmek suretile hamuru tepsiden çıkarmalı ve uzun bir tabağa alarak derhal servis yapmalıdır.

Categories:BöreklerTags:

Altüst Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Altüst Böreği

750 gram un,
2 adet yumurta,
1 paket margarin,
2 çorba kaşığı sirke,
2 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeterince su ve tuz.
İçi için: Yarım kilogram ıspanak ve tuz.

Önce unu eleyin. İçine 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı sirke, 2 adet yumurta, yeterince su ve tuz koyun. Malzemelerin hepsini özleşene kadar yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ettikten sonra üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat bekletin. Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya ayırın. İlk hamuru hazır yufka bayük-lüğünde açın. Bu hamurun ortasını bir fincan tabağı yardımıyla daire şeklinde kesin. Sonra hamuru kesilen yuvarlak kısmından başlayarak parçalara ayırın. Her parçanın arasına eritilmiş margarin sürerek kenar parçaları ortadaki yumuşak parçanın üstüre dizin. Daha sonra ikinci hamur parçasını da aynı şekilde hazırlayın.
İki hamuru da merdaneyle biraz açın. Şeffaf foyoyla sararak buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra iki hamuru merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın.
Çok az yağ sürdüğünüz tepsinin içine ilk yufkayı serin. Ispanakları bol suyla yıkayıp küçük küçük doğrayarak içine tuz serpin. İlk yufkanın üzerine ıspanakları eşit şekilde dağıtın. Ispanakların üzerine diğer yufkayı da serin.
Kaşık ucu ile hamurun üzerine eritilmiş margarin serpin.
önceden ısıtılmış orta ısılı fırında böreğin üzeri kızarana dek pişirin. Dilimleyerek servis yapın

Categories:BöreklerTags:

Hellim Peynirli Börek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
Kıbrıs’ın özel peyniri olan Hellimi nefis bir lezzet için böreklerinizde de kullanabilirsiniz.

Hellim Peynirli Börek anlatımlı resimli tarifi Hellim Peynirli Börek video borekler

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Ayböreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Ayböreği

1 adet yaş ekmek hamuru
200 gr. beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ

Fırından alacağınız ekmek hamuruna 1 çay bardağı sıvıyağ yedirerek yoğurun. Biraz dinlendikten sonra küçük parçalara ayırın. Diğer tarafta maydanozu ince ince doğrayıp peynirle karıştırın. Hamurdan aldığınız küçük parçaları avucunuzda açıp, içine peynirli harcı koyun. Hamuru yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 175 derece fırında pişirin.

devamını oku…

Categories:BöreklerTags:

Açma Muska Böreği

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

Açma Muska Böreği

Malzemeler: I çay bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı süt ve su karışımı, 2 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, un, 1 çorba kaşığı sirke ve 1 paket margarin. Peynirli harç için malzeme: Yarım kalıp beyaz-peynir ve yarım demet maydanoz.

Hazırlanışı: Bir kaba sıvıyağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartama tozu ve sirke konup karıştırılır. Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır. Hamur altı parçaya ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir. Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır. Özerine eritilmiş margarin sürülüp bohça şeklinde kat araları da yağlanarak katlanır. Üzerleri örtülerek donması için buzdolabında bekletilir. Daha sonra buzdolabından alınarak iki bohça üst üste konarak merdane ile 30 cm’ kadar büyültülerek açılır. Hamurlar enine ve boyuna üçe kesilerek dokuz parça elde edilir. Parçaların ortasına peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır. Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011