Ev Gözlemesi Tarifi

31 Ekim 2008 Cuma

• 500 gr. un
• 1 çay bardağı süt
• 2 yumurta
• 100 gr. tereyağ
• pudra şekeri
1- Unun ortası açılıp yumurta, süt, 1 çay kaşığı tuz konup karıştırılır. Su ilave edip yoğrulur.
2- Hamur iyice yoğrulunca oklava ile açılır. Eritilmiş tereyağı hamurun üzerine sürülüp hamur katlanıp
büzüştürülüp hamur gibi tekrar yoğrulup yağı içine yedirilir.
3- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp çay tabağı büyüklüğünde açılır. Tavada yağ kızartılıp açılan hamurlar iki taraflı kızartılır. Yağdan çıkarılıp servis tabağına alınır.
4- Üzerlerine bol pudra şekeri serpilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011