Strudel

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
3 çorbakasigi portakal marmeladi
2 çorbakasigi beyaz sarap
5.5 çorbakasigi toz seker
2.5 su bardagi un
1 çaykasigi süt
1/2 paket maya
3 elma
1 armut
1 yumurta
tuz

6 Kisilik

HAZIRLANIŞI
Armudu, elmalari soyup çekirdeklerini çikartin, küçük parçlar halinde dograyin. Bir kapta 4 çorbakasigi tozseker, tuz, maya, yumurta, un, beyaz sarap ve yumusatilmis margarini karistirin. Eger hamuru gerektigi kadar yumusamazsa bir parça su ilave edebilirsiniz.
Elde ettiginiz hamuru, bir kaç milimetre kalinliginda açin. Üzerine portakal marmeladi sürün.
Daha önce dogradiginiz meyveleri marmeladin üzerine yerlestirdikten sonra rulo haline getirin. Firin kabini yaglayin. Elde ettiginiz dürüm biçimindeki hamuru kaliba yerlestirin ve üzerine bir parça süt dökün. Artan tozsekeri de kattiktan sonra 170 derecede 45-50 dakika kadar pisirin. Soguduktan sonra dilimleyerek servis yapin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011