Sebzeli Krep

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
Krepin harcı için
500 gr soğuk süt
190 gr Un
4 adet bütün yumurta
100 gr sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Krepin iç harcı için:
100 gr margarin
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
1 adet orta boy kereviz (rendelenmiş)
1 adet küçük boy körpe taze kabak (rendelenmiş)
1 adet orta boy patates (rendelenmiş)
Yarım bağ kıyımış dereotu
İsteğe göre tuz
180 gr rendelenmiş kaşar

HAZIRLANIŞI
Krep harcının hazırlanışı:
500 gr sütü bir kaba koyup unu, yumurtayı, sıvı yağı, tuzu koyup bir çırpma teliyle malzemeleri tam teşekkül çırpıp, başka bir kaba tel süzgeçle süzdürün.
Çapı ortalama 22 cm olan tavanıza bir kıl fırçayla çok az bir sıvı yağ gezdirip yanan ocağa koyun. Tavanız kızana dek bekletip ilk krepinizi yapmak için kepçeyle krep hamurundan tavaya ince bir tabaka olacak kadar koyup, altı ve üstünü nar gibi pişirin.
Bu işlemi krep hamuru bitene kadar uyguladıktan sonra 12 veya 14 adet krep elde edersiniz. Krepleri bir yerde bekletin. Acılı sevenler istediği biberden istediği kadar koyabilirler.
Krep iç harcının yapılışı:
Bir tencereye 100 gr margarin koyup orta hararetli ocakta kızdırın, kuşbaşı soğanı pembe bir renk alana dek kavurup rendelenmiş havucu 2 dakika kavurun. Kerevizi, kabağı ve patatesi ilave edip 3 dakika hepsini kavurduktan sonra 6 dakika kadar kapağını kapatıp ocağın altını kısıp pişirmeye bırakın.
6 dakika sonra kapağını açıp dere otunu, tuzu, arzu edildiğinde istenilen bir biber koyarak karıştırıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kreplerinizin içine harcı koyup rulo şeklinde sarın ve bir tepsiye dizin.
Rende kaşarı kreplerin üzerine yerleştirip orta kızgınlıkta bir fırına sürüp kaşar nar gibi kızarana dek fırında bırakıp son kontrolü yapın. Nar gibi kızardıysa fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011