Ispanaklı Sac Böreğinin Tarifi

31 Ekim 2008 Cuma

Ispanaklı Sac Böreğinin Tarifi Yapımı

MALZEMELER
1kg un
1kg ıspanak
1adet soğan
4adet yumurta
Margarin, tuz

HAZIRLANIŞI
Unu tuz ve ılık suyla karıştırarak hamur yapın ve dinlendirin. Ispanakları yıkayıp ince ince kıyın, soğanı doğrayın. İki kaşık yağ eritin, soğan ve ıspanağı kavurun. Ispanak ölünce yumurtaları karıştırın. Tuzunu serpip pişirin. Dinlenen hamurdan bezeler alıp tepsi büyüklüğünde açın. Yufkaların yarısına harçtan yayıp diğer yarısıyla kapatın ve teflon tavada yağ kullanmadan iki taraflı pişirin, üzerine yağ sürüp sıcak olarak servis edin.(sac üzerinde de yapabilirsiniz)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011