Top Hamur

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
un
sıvı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
tuz

HAZIRLANIŞI
Bir adet yumurta, iki yemek kaşığı yoğurt, biraz tuz, bir çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapın. Islak bez altında 15-20 dakika kadar dinlendirin.Mümkün olduğunca az un kullanarak, merdane ile 1/2 cm genişliğinde açın, büyük bir su bardağıyla daireler çıkarın, kalan hamuru tekrar yoğurun aynı işlemi tekrarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırladıktan sonra, kızgın ve bol sıvı yağda kızartın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011