Pratik Su Böreği

29 Ekim 2008 Çarşamba

MALZEMELER
1/2 kg süt
4 adet yufka
3 adet yumurta
1 demet maydanoz
150 gr beyaz peynir
1 adet küçük margarin

HAZIRLANIŞI
Üç adet yumurtayı bir kaseye koyup iyice çırpın, üzerine ılık süt ve biraz eritip soğuttuğunuz yağı ilave edip, kanştırın. Yufkalardan ikisini ufak parçalara bolüp, bu kanşıma bulayın, daha sonra buzdolabında 15 dakika bekletin. Bir yufkayı yağladığınız bir tepsiye yayın, üzerine hazırladığınız bulamacı dökün, maydanozla beyaz peyniri de serpin,daha sonra kalan yufkayı bunların üzerine örtün. En üste iki kaşık yağ gezdirip orta hararetli fırında, üzeri kızanncaya dek pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011