Lalanga Tarifi

31 Ekim 2008 Cuma

5 yumurta
150 gr tulum peyniri (kaşar da olabilir)
Fındık büyüklüğünde yaş maya
Aldığı kadar un
1- Peynir rendelenir. Blender veya robota rendelenmiş peynir, 1 çay bardağı süt veya su konup çırpılır.
2- Bir kaba yumurtalar konup, mikserde iyice çırpılır. Ilık suda eritilmiş maya, peynir koyup karıştırılır. Çırparken azar azar un ilave edilir. Koyu kek kıvamına gelince mayalandırmaya bırakılır.
3- Yarım saat sonra kızgm yağa kaşık kaşık koyup kızartılır. İki tarafı da kızarınca servis tabağına kevgirle çıkarılır.
4- Üzerine 4-5 kaşık bal veya şeker serpilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011