tam portakallı kurabiye

15 Şubat 2010 Pazartesi



tüm ziyaretçilerime günaydın.herkese güzel bir hafta diliyorum.
haftaya kurabiye tarifi ile başlıyoruz.klasik lezzette kurabiye sevenler için tarifimiz.kurabiyenin adındanda anlaşılacağı üzere kurabiye hamuruna 1 tane tam portakalı olduğu gibi kullanıyoruz.yani kurabiyemiz renk koku ve tad olarak portakala doyuyor.denemek isterseniz....bu arada portakalı tam olarak kullandığımız için sakın zannetmeyin tadı acı olur kesinlikle olmuyor bilginize....

1 tane büyük kalın kabuklu çekirdeksiz portakal
1 su bardağı toz şeker (şeker miktarını damak zevkinize göre artırabilirsiniz)
2 tane yumurta
1/2 paket yumuşak tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı kuş üzümü
yumuşak kıvamda kalacak şekilde un
üzerine :pudra şekeri

mutfak robotuna 1 portakalı iyice yıkayıp kabukları ile birlikte iri parçalara keserek koyuyoruz.
üzerine un ve kuş üzümü hariç tüm malzemeleri ilave edip hepsi homojen bir kıvam alana dek robotu çalıştırıyoruz.
portakal suyu ve kabukları ile birlikte iyice çekilmiş oluyor.
malzemeyi hamur yoğurma kabına alıp üzerine kuş üzümü ve yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak kıvamlı hamuru yoğuruyoruz.
elimizle şekillendirip tepsiye diziyoruz.
180'de üstleri kızarana dek pişiriyoruz.
ilk sıcaklığı çıkınca pudra şekeri serpiyoruz.



afiyet olsun.sevgiler.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011