Beli Kırık

29 Ekim 2008 Çarşamba



Malzeme :

* 1 p. margarin
* yarım çay b. sıvıyağ
* 1 çay b. süt
* 1 çay b. yoğurt
* 1 p. kabartma tozu
* 4 çorba k. tozşeker
* 3 çorba k. sirke
* alabildiği kadar un
* İç harcı için:
o fındıklı krokan
o 2 elma
o 1 çay k. tarçı
* Üzeri için:
o 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı :

Karıştırma kabının içine iyice yumuşatılmış margarini alın. Üzerine sıvıyağı,sütü,yoğurdu,sirkeyi ekleyip karıştırın. Üzerine tozşekeri,kabartma tozunu ve alabildiği kadar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamuru ikiye bölüp merdane ile açın.

Birinci hamurun üzerine elmayı rendeleyin. Üzerine fındıklı krokanı ve tarçının yarısını serpiştirin. Hamuru rulo yapın. Ruloya simit şekli verip üzerine yumurta sarısı sürün.Daha sonra bıçakla hamuru kopartmadan kenarlarını çıtlatın. İkinci hamura da aynı işlemi yapın.

170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Arzuya göre üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011