Fırın Poşetinde Kuzu Tandır

29 Ekim 2008 Çarşamba



Posette_tandir



Geçen bayram, annem gelecek misafirler için fırın poşetinde kuzu tandır hazırlamıştı. Sofranın fotoğrafını yayınladıktan sonra bu yemek tamamen aklımdan çıkmıştı. Dün Meral teyze mailinde bu yemekten bahsedince tarifi yazmayı unuttuğumu hatırladım.  Bu aralar iş yerimdeki görevim değiştiği için yeni tarif denememe çok zaman kalmıyor bu yüzden unuttuğum tarifler olduğunu fark edince seviniyorum.  Hatırlatmanız için çok teşekkürler Meral teyze!

Fırın Poşetinde Kuzu Tandır
Malzemeler:


  • 1 adet kuzu kol (5-6 parçaya ayrılmış)

  • Marine Malzemeleri:

  • 2-3 baş kuru soğan

  • 2 diş sarımsak

  • tuz, karabiber

  • arzuya göre kekik

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • birkaç defne yaprağı

  • Ayrıca:

  • 4-5 patates

  • 2-3 havuç

  • 5-6 biber


Hazırlanması:

  1. Soğanları irice halka şeklinde doğrayın. Saımsakları da doğrayın. Eti bütün marine malzemeleriyle karıştırıp en az 1-1,5 saat (en iyisi 1 gece) marine edin.

  2. Patatesleri ikiye bölün, havuçları 3-4 cm boyunda irice kesin. Etleri soğan ve sarımsaklardan temizleyip patates, biber ve havuçlarla fırın poşetine yerleştirin.

  3. Poşetin ağzını bağlama teliyle hiç hava almayacak şekilde sıkıca bağlayın. (poşetin üzerine kürdanla birkaç delik açın.)

  4. Poşeti tepsiye koyup 200C fırında 2-2,5 saat pişirin.


not: Etin yumuşak olması için yağlarını çok fazla temizlemeyin, hafif yağlı olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011