MİNİK FRANCALA

29 Ekim 2008 Çarşamba



3 su b.un
1 p.kuru maya
1 çorba k.toz şeker
1 tatlı k.tuz
aldığı kadar su
çedene
keten tohumu
anason
üzeri için:
yulaf ezmesi

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın üzerine tuz ve şekeri ilave edin.
ortasını havuz şeklinde açın.maya koyun ve ılık su ile karıştırın.içine
çedene, keten tohumu ve anason koyarak hamuru yoğurun. hamuru
bezelere ayırın. ortası tombul kenarları ince olacak şekilde şekil verin.
daha sonra hamuru önce suya sonra yulaf ezmesine batırarak
yağlanmış tepsiye alın. tepsi mayası gelene kadar bekletin.200 derecelik
fırında pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011