Ramazan Pidesi

29 Ekim 2008 Çarşamba



Malzemeler :

* 5 su b. un
* 1 çorba k. toz şeker
* 1 tatlı k. tuz
* 1 çorba k. tereyağı
* 1,5 çorba k. kuru maya
* 1 su b. süt
* alabildiği kadar su
* kepek

Üzeri için:
1 yumurta
susam
Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Unun ortasına kuru maya,toz şeker,tereyağı,1 su bardağ süt ilave edin.İlk olarak mayayı eritin.Daha sonra unu yoğurarak bir hamur elde edin.Hamurun mayalanması için bekletin.Tezgaha kepeği serpin.

Hamuru kepeğin üzerine alın.Pidenin altı kepek ile kaplandıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin.Pidenin üzerine yumurta sürün.Üzerine susam serpin.Pidenin üstünü tırnak şekli verin.Pideyi önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011