Tuzlu Hurma

29 Ekim 2008 Çarşamba



Malzemeler :


* 2 yumurta
* 1 su b. yoğurt
* 1 çorba k. tereyağı
* 1 çorba k. margarin
* 1 çay k. karbonat
* alabildiği kadar un
* tuz

Hazırlanışı :

Karıştırma kabına 1 su bardağı yoğurt ve 2 adet yumurtay kırıp yoğurt ile beraber karışıtırın.Daha sonra üzerine tereyağı ve margarin ilave edin.1 çay k.karbonat ile tuz ilave edip karıştırın.Üzerine un ilave edip kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur elde edin.Hamuru buzdolabında dinlendirin.

Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.Kalburun üzerine hamuru alın.Elinizle haififçe bastırın ve yuvarlayın.Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.Hamurları az kızdırılmış olan sıvıyağda kızartın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011