Balık Pilaki Tarifi

8 Kasım 2008 Cumartesi

Malzemeler.
MALZEMELER :

* 1 Kg balık
* Yarım su bardağı zeytinyağ
* 3 patates
* 2 Havuç
* 2 soğan
* 1 Kereviz
* 1 demet maydanoz
* 4-5 diş sarımsak
* 1 Kaşık salça
* 2 Defne yaprağı
* Tuz ve karabiber
* 2 Limon

Yapılışı:
BALIK PİLÂKİ:
YAPILIŞI :

1— Balık temizlenip yıkanır.Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir.Tuz ve karabiber serpilir.
2— Soğan yarım halka şeklinde,patates,havuç, kereviz,sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.
3— Hepsi zeytinyağda kavrulur.Salça ile tuz ve karabiber ilâve edilir.
4— Balığın üzerine yayılıp 1-2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir.Arzu edilirse üzeri fırında kızartılr.
5— Limon dilimleri ile süslenir.

Kısa Bilgi :

1— Taze balığın gözlen parlak ve nemli,eti sıkı, solungaçları pembe olur.
2— Besin değ,eri yönünden ucuz ve pahalı balık arasında fark yoktur.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011