şarap soslu midye Tarifi

8 Kasım 2008 Cumartesi

Malzemeler
*12 adet temizlenmiş midye
*1 kadeh beyaz şarap
*1 adet ince dogranmış taze sogan
*3 diş ince kıyılmış sarımsak
*1 yemek kaşıgı zeytin yagı
*2 yemek kaşıgı krema
*1 tatlı kaşıgı ince dogranmık maydanoz yapragı
Yapılışı:
1 - tencere veya derin bir tavaya zeytinyagı ve sarımsak konulur sarımsaklar sararınca midyeler ilave edilip bir iki karıştırılıp şarap ilave edilip tencere veya tavanın kapagı kapatılır.
2 - midyelerin kabukları açınca taze sogan taze çekilmiş karabiber ve krema ilave edilip 1 dakika kadar kaynatılıp derin bir tabaga midyeler dik olarak dizilir şaraplı krema sosuda üzerine ilave edilip çok ince dogranmış maydanoz serpip servis edilir.afiyet olsun

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011