Mercan Barbunya Buğulama Tarifi

8 Kasım 2008 Cumartesi

Malzemeler.
MERCAN BARBUNYA BUĞULAMA(4 kişilik)

* 7-8 adet mercan veya barbunya
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 çay bardağı limon suyu
* Maydanoz,tuz
Yapılışı:
MERCAN BARBUNYA BUĞULAMA

1 - Temizlenmiş yıkanmış ve tuzlanmış balıklar soğuk tavaya dizilir.
2 - Üzerine kıyılmış maydanoz serpilir. Zeytinyağı ile çırpılmış limon suyu ilave edilerek kapak kapatılır.
3 - Tava harlı alev üzerine yerleştirilir.Alev ayarı yapıldıktan 10 dakika sonra ocak söndürülür.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011