Sardalye Tava Tarifi

8 Kasım 2008 Cumartesi

Malzemeler.
SARDALYE TAVA(4 kişilik)

* 1 kilo sardalye
* 3 su bardağı çiçek yağı
* 2 yumurta
* 8 çorba kaşığı un
* Yanına limon,tuz

Yapılışı:
SARDALYE TAVA

1 - Sardalye balığını bıçak kullanmadan temizleyin.Pulları,baş parmağınızın yardımıyla balığın sırtından aşağı doğru ovalayıp kolayca alabilirsiniz.Yine başparmağınız ve işaret parmağınız ile solungaçlarını tutarak çıkarın ve içini boşaltın.Bol suyla iyice yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın.
2 - Bir kabın içine yumurtaları kırın.İçine orta kıvamda bulamaç oluncaya kadar un,su ve biraz tuz ilave edin.Çelik tavanızın içine çiçek yağını koyun ve yanmayacak şekilde kızdırın.Balıkların kuyruklarından tutarak yumurtalı una bulaym ve yağın içine bırakın.Her iki yüzünü kızartın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011