İtalyan Balık Yahnisi Tarifi

1 Kasım 2008 Cumartesi

Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER(4 Kişilik) Süre:1 Saat 1 Porsiyon 295 Kalori

* 4 adet dondurulmuş beyaz etli balık, her biri 150 gr
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 soğan, ince doğranmış
* 1 kırmızı biber, doğranmış
* 2 orta boy kabak, doğranmış
* 100 gr mantar büyükse dörde bölünmüş
* 300 ml domates sosu
* 1 çay kaşığı limon suyu
* Tuz ve karabiber.
SÜSLEMEK İÇİN: Doğranmış maydanoz limon parçaları
Yapılışı:
İtalyan Balık Yahnisi



1 - Mangalı orta ateşte ısıtın.
2 - Mangal telini yağlayıp donmuş balıkları 15 dak.yanlız bir defa alt üst ederek pişirin.
3 - Bu arada,kalan yağı büyük bir tencerede ısıtın.Soğanı,kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dak.orta ateşte kızartın.Mantarları ekleyip 3 dak.daha karıştırarak pişirin.
4 - Domates sosunu ve limon suyunu ekleyin.Tuz ve biberle tatlandırın.Tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
5 - Balıklar hazır olduğunda bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyun, sosu kaşıkla üzerlerine dökün,kapağı açık olarak 5 dak. pişirin.
6 - Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayın. Balıkları kırmadan bir servis tabağına aktarın. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp,maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.
DİKKAT:
Balıklar kırılmasın diye balık maşası kullanın.
ALIŞVERİŞ ÖNERİSİ:
Domates sosunu konserve halinde marketlerde bulabilirsiniz.Yoksa yerine küp domates kullanın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011