Kırmızı Şarap Soslu Domatesli Karides Tarifi

8 Kasım 2008 Cumartesi

Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (4 Kişilik)
• 1 kg jumbo karides
• 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
• 6 diş sarımsak (Datça sarımsağı tavsiye ediliyor)
• 1 kg domates
• 1 su bardağı kırmızı şarap
• Maydanoz, birer tutam kekik, nane, kırmızıbiber
• Bira
Yapılışı:

• Karidesleri ayıklamadan bütün olarak yıkayın. Sonra biranın içine yatırıp 30 dakika bekletin. Büyük dişli Datça sarımsaklarını kalınca dilimleyin.
• Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. Derince bir tavaya zeytinyağını koyun. Sarımsakları ekleyip, 1 dakikaya yakın karıştırarak pişirin. Domatesleri ilave edin. Birkaç dakika sonra birada bekletilmiş karidesleri içine yerleştirin.
• Üzerine bir su bardağı kırmızı şarabı ekleyip 30 dakika kadar pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011