CEVİZLİ BİBERLİ EKMEK

29 Ekim 2008 Çarşamba

4 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz, su
150 gr margarin

içi için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kase ceviz
2 diş sarımsak
kimyon,pulbiber

HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.
Ortasına 1 paket kuru mayayı ilave edin.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 çorba kaşığı
toz şeker ilave edin.Üzerine alabildiği kadar
su ekleyerek bir hamur elde edin.
Marggarini tavaya alın ve eritin.Domates ve biber
salçasını eriyen maragrinin üzerine alın.
Hamuru merdane ile yuvarlak olarak açın.
Hamurun üzerine domtes salçalaı sostan sürün.
Üzerine kırılmış cevizleri ilave edin.
Hamurun bir ucudan başlayarak rulo yapın.
Fırın tepsisine rulo oalrak alın.
Hamurun üzerine bitün ceviz batırın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011