Malzemeler - 4 su bardağı un - 1 su bardağı su - 2 adet yumurta - 1 yumurtanın sarısı - 1 su bardağı yoğurt - 1 çay bardağı sıvıyağ - 1 paket kabartma tozu - 250 gr. erimiş margarin - Tuz - İç Malzemesi: - 350 gr. doğranmış kuşbaşı kuzu eti - 3 çorba kaşığı sıvıyağ - 3 adet soğan - Tuz,karabiber | Süre:60 dk - 6 Kişilik |
Yapılışı |
Çukur bir kaba unu boşaltın. Ortasını havuz gibi açıp 2 yumurta, yoğurt, sıvıyağ, süt, kabartma tozu ve tuz ilave edin. Orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Hamurları erimiş margarinle yağlayın. Dört kenarını ortada birleştirerek kare haline getirin. Unlayıp merdane ile kare şeklinde genişletin. Kuşbaşı etleri kendi suyunda hafifçe kavurun. Soğanları piyazlık doğrayın. Sıvıyağ ile birlikte ete ilave edin. Çok az su ekleyip pişirin. Suyunu çekince karabiber ve tuz serpin. İç malzemesi soğuduktan sonra hazırladığınız hamurun ortasına yerleştirin. Kenarlarını ortada birleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında pişirip, servis yapın. |
0 yorum:
Yorum Gönder