Fırında Sebzeli Kuzu

29 Ekim 2008 Çarşamba



Firinda_sebzeli_kuzu_gezgin



Annemin menüsünde benim aslında çorbadan daha çok paylaşmayı istediğim yemek fırında sebzeli kuzu idi. Tarifi aynı zamanda Nilüfer Turizm'in Gezgin dergisine yollayacağım için önce dergide yayınlanmasını bekledim. Anladım ki herkesin yemek beklediği bir anda zar zor çektiğiniz bir fotoğraf bile basılı hale gelince size güzel gözükebiliyormuş...

Firinda_sebzeli_kuzu



Fırında Sebzeli Kuzu
10 kişilik

Malzemeler:

  • 2 kuzu kol (kapamalık)

  • 3 baş kuru soğan

  • yarım çay bardağı sıvıyağ

  • 4 adet patates, irice küp küp kesilmiş

  • 4 adet patlıcan, irice küp küp kesilmiş

  • 5-6 diş sarımsak

  • 8-10 sivribiber

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 2 su bardağı kaynamış su

  • 2 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanması:

  1. Etleri yıkayıp 3 adet bütün soğan ve yarım çay bardağı sıvıyağ ile ağzı kapalı bir tencerede bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin.

  2. Bu arada sırayla patates ve sarımsakları, ardından da patlıcanları yarım kızarmış kalacak şekilde kızartıp yağlarını süzdürün.

  3. Biberleri yıkayıp ikiye bölün.

  4. Sularını çeken etleri soğanlardan ayırıp fırın kabına boşaltın. Üzerlerine sırayla patlıcanları, patatesleri, sarımsağı ve biberleri dizin.Salçayı kaynamış suda ezip tuz ilavesiyle beraber etlerin üzerine gezdirin.

  5. Kabın üzerini yağlı kağıtla kapatıp fırına alın. İlk 10 dakika 250C'de kalanı 200C'de olmak üzere toplam 30 dakika pişirin. Pirinç pilavıyla servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011