Nohutlu Mantı Çorbası

29 Ekim 2008 Çarşamba



Nohutlu_manti_corbasi



Dün en yakın arkadaşlarımdan birini arayıp neler yaptığını sorduğumda "ben de senin neler yaptığını öğrenmek için biraz önce sitene bakmıştım" cevabını aldım. Bir bloga sahip olmanın tek kötü tarafı bu sanırım. Arkadaşlarınızın sizi merak etmesi için birkaç gün yazmamanız gerekiyor. Bugün de bir başkasından yazmamam karşısında neler yapacağını içeren bir tehdit alınca tarifi eklemek için daha fazla gecikmemeye karar verdim.

Nohutlu Mantı Çorbası
Malzemeler:


  • 2 çorba kasesi mantı, küçük hazırlanmış ve pişirilmemiş

  • 1,5 su bardağı nohut, haşlanmış ve kabukları soyulmuş

  • 1  yemek kaşığı tereyağı

  • 1 çay bardağından biraz az zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı salça

  • 2 lt kaynamış su

  • 1,5 tatlı kaşığı tuz

  • 1 su bardağı iyice soğutulmuş su


Hazırlanması:

  1. Yağları ve salçayı tencereye alın. Biraz kavrulunca kaynamış suyu ekleyin. Bir taşım kaynatıp sırayla tuzu, nohutu ve mantıyı ilave edin.

  2. Mantılar pişene kadar 10 dakika kaynatın. Ardından mantılar suyun içinde erimesin diye soğuk suyu tencereye dökün.

  3. Kaselere alıp üzerine bir miktar nane serperek servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011