Pastırmalı Karnıyarık Böreği

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 6 adet yufka
- 2 yumurtanın sarısı
- 1 paket margarin
- 2 çorba kaşığı susam
- İç Malzemesi:
- 6 dilim pastırma
- 6 dilim kaşar peyniri
Pastırmalı Karnıyarık Böreği
Süre:45 dk - 8 Kişilik









Yapılışı
Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Peynir dilimlerini de ortadan ikiye kesin. Margarini tavada eritip ılıtın.

Düz bir zemine yufkanın birini yayıp üzerine yağ sürün. Diğer yufkaları da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin. Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün.

Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın.

Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Herbirini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011