Pazılı Alt Üst Böreği

29 Ekim 2008 Çarşamba







Malzemeler
- 1 demet pazı
- 2 adet soğan
- 250 gr. kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- Yeteri kadar tuz,pulbiber
- Hamuru İçin:
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Yeteri kadar tuz
- 100 gr. margarin
Pazılı Alt Üst Böreği
Süre:70 dk - 6 Kişilik









Yapılışı
Pazı yapraklarını ince kıyıp 5 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Soğanı ince kıyın. Sıvı yağda kavurup kıymayı ilave edin. Kavrulunca haşlayıp suyunu sıktığınız pazıları katıp biraz kavurun. Tuz ve kırmızı pulbiber ekleyerek soğumaya bırakın.

Hamuru için yoğurma kabına yumurtayı kırın. Su, tuz ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru ikiye bölüp 5'er beze yumaklayın. Yaş bir bez altında 20 dakika dinlendirin.

Margarini eritip soğutun. Her beze yumağını tabak büyüklüğünde açın. Üzerini bir yemek kaşığı yağ ile yağlayın. En üstteki hamuru yağlamayın. Önce alt hamurunu açıp yağlanmış yuvarlak kalıba yayın. Arasına pazılı harcı yayıp diğer hamuru açıp üzerine yerleştirin.

Üzerine de yumurta sürüp, biraz yağ gezdirin. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011