pazar günü sırf sitede sürekli hamur işi olmasın diye yaptığım bir tarif bu. tarifi foruma Gülsüm yollamıştı. ben 1 su bardağı aşurelik buğday ve buzdolabında duran önceden haşlanmış tavuk etlerini kullandım. (gülsüm etin miktarını belirtmemişti. ben 2 parça eti küçük küçük doğradım.) kereviz saplarını evde olmadıkları için eklemedim. bir de buğdayın haşlama suyunu dökmeyip yemeğe ilave ettim.
tarif için teşekkürler Gülsüm!
malzemeler:
- 1 su bardağı buğday, haşlanmış
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığından biraz fazla domates salçası
- 1-2 patates
- 1-2 havuç
- 3-4 kereviz sapı
- tavuk eti veya kuşbaşı et
- su veya et suyu
- tuz, karabiber
hazırlanması:
- haşlanmış tavuğu doğrayıp zeytinyağında çok az kavurun. salçayı ekleyip bir iki kez karıştırın.
- doğradığınız sebzeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. haşladığınız buğdayı suyu ile ilave edip karıştırın. bir miktar daha (sebzelerin çok az üzerine çıkacak kadar) kaynar su ekleyin.
- tuzunu ve karabiberini ekleyip pilşmeye bırakın. pişerken su az gelirse kaynar su ekleyin.
0 yorum:
Yorum Gönder