Etli Kabak Dolması

29 Ekim 2008 Çarşamba



Etli_kabak_dolmasi



Bugün ablama canımın ne kadar sıkıldığını, siteye de yazacak birşeyim olmadığını anlattığımda bana alışverişe çıkmayı teklif etti. (Böylece alışverişimi yazabilirdim) Ben alışverişe yanaşmayıp başka bir çözüm bulma umuduyla anneme telefon edince sıkıntımı geçirmek için beraber kahve içmeyi ve site için de kabakların fotoğrafını çekmemi önerdi.  Böylece hem siteye ekleyecek birşeylerim oldu hem de düşüncelerim bir süreliğine uzaklaştılar.

Pazardan kabakları alırken ne yapabileceğimi düşünürken ablam Atlanta'da yaşarken arkadaşları Melahat'in bu kabaklarla dolma yaptığından bahsetmişti. Biz de bizim kabaklarla etli dolma yaptık.

Etli_kabak_dolmasi3



Malzemeler:

  • 10 adet kabak (kıbrıs/girit/yayla kabağı)

  • iç malzeme:

  • 1 çay bardağı pirinç

  • 2 adet iri kuru soğan

  • yarım demet maydanoz

  • 2 tatlı kaşığı nane

  • 1 tatlı kaşığı karabiber

  • 1 tatlı kaşığı tuz

  • yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

  • 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası

  • 150-200gr kıyma


Hazırlanması:

  1. Pirinçleri yıkayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Maydanozları doğrayın. Tüm iç malzemeyi karıştırıp hepsini iyice birbirine yedirin.

  2. İç malzeme kenarda beklerken kabakları yıkayıp üzerlerini çizin. (biz limon kabuğu soyma aletini kullandık, o yoksa çatal kullanabilir veya alacalı soyabilirsiniz.) Kabakların tepelerini şapka şeklinde kesip kenara alın. Bir çay kaşığı yardımıyla kabakların içlerini oyun. Oyduğunuz kabakların içlerine tuz serpin.

  3. Hazırladığınız içi, üzerlerinde yarım santimlik boşluk kalacak şekilde (bir domates dilimi sığmalı) kabaklara doldurun.

  4. Üzerlerine birer dilim domates koyup ayırdığınız kabak tepelerini (şapkaları) üzerlerine kapatın ve boşluk kalmayacak şekilde tencereye dizin.

  5. Yarım yemek kaşığı salçayı biraz kaynamış suda ezip tencereye ekleyin. Tencerenin tabanından 2 patmak yüksekliğe çıkacak kadar kaynamış su ilave edip kısık ateşte yarım saat pişirin.


Etli_kabak_dolmasi2



Dolma içi piştiyse kabaklar da pişmiş demektir. Yemeğinizi tabaklara alıp sarımsaklı yoğurt ve arzuya göre dereotu ile servis yapın.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011