İç Baklalı Enginar

29 Ekim 2008 Çarşamba



Icbaklali



Son günleri akşam işten çıkıp bebekle eve dönünce yemek yapmaya alışmaya çalışarak geçirdim.  Tüm çabalarımı alt üst edip kurduğum kumdan kaleleri sallayan engeller de çıktı yoluma. Ama hem bu köşe iyiliklerin anıldığı bir yer olduğu hem de annemin ve babamın desteğini alıp kalelere bayraklarını yeniden diktiğim için haftaya yeniden mutlulukla ve bir tarifle başlayabilirim.

Enginar benim için baharın gelişini temsil eden bir sebze. Bir de annem gibi iç baklaları tek tek soyup enginarlarla pişirebilmişsem kendimi çok özel bir yemek hazırlamış gibi hissediyorum.  (artık ne kadar zor gelmişse bakla ayıklamak, kendi başıma ilk kez pişirdim bu yemeği, halbuki Ayşe İkbal oyuncaklarıyla oynarken de yapabiliyormuşum) Tarif Oğlak yayınlarından çıkan Sevim Tanör hoca'nın yemek kitabından.

İç Baklalı Enginar

5 adet enginar
yarım kg iç bakla
2 soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 limon
1 kesme şeker
1 demet dereotu
tuz

Hazırlanması:

  1. Soğanları ince doğrayın ve yağda hafifçe çevirin. Temizlenmiş ve tuza batırılmış, yarım limonla ovulmuş enginarları sıralayın. Tuz, şeker ve yarım limon sıkın., üstünü örtecek kadar su koyun.

  2. Tencerenin ağzını önce yağlı kağıtla, sonra kapakla kapayın, ateşe bırakın.

  3. Yarı pişince iç baklaları ekleyin. Tamamen pişince ateşten alın. Enginarları servis tabağına dizin, ortalarına baklaları doldurun ve bol miktarda kıyılmış dereotu serpin.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011