teyzemin geçen haftaki iftar için yaptığı yemek. kitaplarda kuzu kapama için farklı tarifler bulmak mümkün ama teyzemin tarifinin çok lezzetli olduğunu söylemeliyim...
malzemeler:
- et için:
- 1 kg kapamalık kuzu eti
- 1 kuru soğan
- yarım yemek kaşığı biber salçası
- yarım yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- garnitür için:
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 patlıcan
- 1 havuç
- 2 patates
- 1 kabak
- 1 çay bardağı bezelye
hazırlanması:
- soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. yağları alınmış eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun. salçaları suyla ezinip ekleyin. 1-2 kez daha karıştırıp üzerlerine 100'e 100 gelecek şekilde su ekleyin. tuzunu ilave edip pişmeye bırakın.
- garnitür için soğanı doğrayıp yağda kavurun. küp küp doğranmış havuç, kabak ve patlıcanları ekleyip kavurun. daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın. inmesine yakın bezelyeyi ilave edip tuz ekleyin.
- etleri garnitür ve pilavla servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder