kuzu kapama

29 Ekim 2008 Çarşamba



Kuzu_kapama_1



teyzemin geçen haftaki iftar için yaptığı yemek.  kitaplarda kuzu kapama için farklı tarifler bulmak mümkün ama teyzemin tarifinin çok lezzetli olduğunu söylemeliyim...


malzemeler:


  • et için:

  • 1 kg kapamalık kuzu eti

  • 1 kuru soğan

  • yarım yemek kaşığı biber salçası

  • yarım yemek kaşığı domates salçası

  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

  • garnitür için:

  • 1 kuru soğan

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 patlıcan

  • 1 havuç

  • 2 patates

  • 1 kabak

  • 1 çay bardağı bezelye


hazırlanması:


  1. soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. yağları alınmış eti ilave edin ve suyunu çekene kadar kavurun.  salçaları suyla ezinip ekleyin. 1-2 kez daha karıştırıp üzerlerine 100'e 100 gelecek şekilde su ekleyin. tuzunu ilave edip pişmeye bırakın.

  2. garnitür için soğanı doğrayıp yağda kavurun. küp küp doğranmış havuç, kabak ve patlıcanları ekleyip kavurun. daha sonra küp küp doğranmış patatesleri ekleyip karıştırın. inmesine yakın bezelyeyi ilave edip tuz ekleyin.

  3. etleri garnitür ve pilavla servis yapın.



Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011