‘Uzakdoğu Mutfağı’

1 Haziran 2012 Cuma


‘Uzakdoğu Mutfağı’

Kolay Deniz Ürünleri Çorbası

deniz ürünleri çorbası deniz urunleri corbasi mahsülleri çorbası 500 g balık filetosu , 1 Tatlı kaşığı tuz , bir tutam karabiber , 2 Tatlı kaşığı susam yağı , 600 ml su , 125 ml sherry veya Tatlı şarap , 1 çorba kaşığı kök zencefil (rendelenmiş) , 1 çorba kaşığı soya sosu , 1 çorba kaşığı [...]

Sushi

Malzemeler 1 çay bardağı pirinç sirkesi 100 gr Japon pirinci İnce dilimlenmiş salatalık ve avokado İnce dilimlenmiş levrek ve tonbalığı Buharda pişmiş karides İnce somon dilimleri 1 tatlı kaşığı tozşeker

Nasİ Goreng

Malzemeler: 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ 3 diş dövülmüş Sarmısak

Hint usulü havuç

Malzemeler: 1 Ç.K. Margarin 1 Ç.K. Tereyağı ¾ çay kaşığı kimyon Bu karışımı 30 saniye kadar kısa bir müddet kavur.

Japon mutfağından onigiri

2 bardak pirinc 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez

Hindistan mutfağından baharatlı soğan

yarim kilo sogan yarim bardak yag 4 cay kasigi toz kirmizi biber 2 cay kasigi sirke 2 cay kasigi toz seker 2 dis sarimsak 1 yesil dolma biber 1 tutam tarcin(istege bagli)

Asya mutfağından vitamin kavurması

1 adet patlıcan 1 adet patetes 2 adet domates 3 adet sivri biber 1/2 kg.küçük soğan sıvı yağ 250gr. kıyma 1 küçük boy brokoli 1 çay bardağı ayıklanmış bezelye nane,karabiber ,tuz, pul biber,kimyon

Çıtır Karides

çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides – 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap – 1 Tatlı kaşığı domates salçası – karışık baharat – 400 ml sıvı yağ – 100 g mısır unu – 2 adet çırpılmış yumurta – 100 g galeta unu – Servis için: limon dilimleri

Tatlı , Ekşi Soslu Çıtır Karides

tatlı ekşi soslu karides ananas soslu karides 500 g karides , 100 g taze zencefil , 2 adet taze soğan , 8 adet haşlanmış kestane , 2 yumurtanın beyazı , 2 tatlı kaşığı sherry , 25 g mısır nişastası , tuz. Tatlı , Ekşi Sos: 100 ml ananas suyu , 50 ml sirke , 55 [...]

Marine Edilmiş Somon Balığı

gebelikte somon balığı hamilelikte somon balığı hamilelikte yemek Malzemeler 2 adet el büyüklüğünde somon filetosu (her biri 400 gr.) 1 tatlı kaşığı toz zencefil (veya bir jeton kalınlığında ve çapında dilimlenmiş taze zencefil) 2 diş sarmısak 3 adet taze yeşil soğanın beyaz kısmı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı [...]

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011