Sakala Çarpan Çorbası (Afyon)

11 Aralık 2009 Cuma

Sakala Çarpan Çorbası (Afyon)






1/2 su bardağı yeşil mercimek

6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir)

2 adet küçük kuru soğan

4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

3 yemek kaşığı un

2 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı tel şehriye

1 yemek kaşığı kuru nane

Yapilisi:





Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak ...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011