ŞERBETLİ UN KURABİYESİ ve ETKİNLİK (NESLİHAN HANIM TATLISI)

21 Aralık 2009 Pazartesi

MERHABA MERHABA.......
Geçmiş olsun dileklerinize çok teşekkürler,artık daha iyiyim,tam iyiyim diyemiyorum......biraz daha çekeçeğim herhalde....
Neyse...Cumartesi günü oğlumun okul arkadaşlarının anneleri ile günüm vardı.Doğruyu söylemem gerekirse çok eğlendiğim bir gün oluyor.Özellikle öğretmenimiz Perihan hanım müthiş bir bayan .Evsahibimiz o kadar çok şey yapmıştıkı birçoğunun tadına bakamadım .Ama güne damgasını vuran Neslihan hanım'ın yapıp getirdiği bu tatlı oldu....Herkes tarifini aldı ,bende sizin için aldım.Mutlaka deneyin çok lezzetli bir tatlı...Un kurabiyesini andırıyor fakat daha lezzetlisi.
tarif için Neslihan Hanıma çok teşekkürler,kendisi tanığım en kibar ve nazik bayanlardan biri...

Neslihan

MALZEMELER:

250 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta (sarısı içine,akı üzerine)
1.5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı ılık su
1.5 su bardağı dövülmüş fındık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5-4 su bardağı un
Şerbeti:
2.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

1)Tereyağ,yumurta sarısı,nişasta,şeker,ılık su,sıvıyağ,fındık,kabartma tozu ,vanilya ve un karıştırılarak yoğrulur.Un ilavesini kontrollü yapın. yumuşak bir hamur olacak.
2)Hamuru ikiye ayırın.Herbir hamuru uzunlamasına yuvarlayın ve yumurta akını üzerine sürdükten sonra verev olarak kesin ve tepsiye dizin.
3)Şerbet malzemelerini karıştırın ve pişirin.
4)Kurabiye soğuk şerbet ılık olacak şekilde kurabiyeleri şerbetin içine atın ve bekletmeden hemen alarak servis tabağına koyun.
Üzerine şam fıstığı dökerek servis yapın.

TARİFİM AYNI ZAMANDA DEVAM EDEN 49.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE GİTSİN.Etkinliği mutfaksanatı arkadaşım düzenliyor...Kendisine kolay gelsin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011