Makarna Oristana Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Makarna Oristana Tarifi


MALZEMELER
1 paket makarna
7-8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı toz safran
2 su bardağı rende taze kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

YAPILIŞI
Et suyu kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım. İyice kaynayan suyun içine makarnayı karıştırarak aktaralım. Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştırarak yaklaşık 9-10 dakika pişirip altını söndürelim.
Makarnanın suyunu süzmeden daha sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım.

Fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim.

Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim.

Piştikten hemen sonra sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet Olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011