Pizzacı Usulü Pennette makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Pizzacı Usulü Pennette Tarifi


MALZEMELER
1 paket Pennette makarna
4 orta boy domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
6 tane hamsi fileto (zeytinyağına yatırılmış)
20 gr.kapari
3 yemek kaşığı siyah zeytin
1 ½ su bardağı kaşar peyniri
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Domatesi küp küp doğrayın. Zeytinyağı ve sarımsakları, kısık ateşte kızdırın. (sarımsakları sonradan çıkartın). Domates, kapari ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri, yağ ile 10 dakika pişirin. Tuz ve biberi kontrol edin.

Makarna paketinde tarif edildiği şekildi pişirdiğiniz makarnayı süzün ve sos ile karıştırın.

Hamsileri küçük küçük doğrayın ve makarnanın üzerine dökün. Hepsini 1-2 dakika daha pişirin. Önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011