Tazefasulyeli Spaghetti Tarifi

12 Ekim 2010 Salı

Tazefasulyeli Spaghetti Tarifi


MALZEMELER
250 gram Taze Yeşil Fasulye
1 Paket çubuk makarna
yarım baş soğan
2 tane domates
1 kasik salça
çeyrek su bardağı zeytin yağı
tuz, karabiber

YAPILIŞI
ilk önce çubuk makarnalarımızı bir tencerede haşlayıp süzdükten sonra birazcık soğuk su gezdirip soğutmaya bırakıyoruz.

Bir kaç dakika bekledikten sonra sonra bir tavaya çeyrek su bardağı zeytin yağımızı koyup kızdırdıktan sonra ince ince doğranmış soğanımızı içine atıp pembeleştiriyoruz.

sonra salçamızı tumuzu ve karabiberimizi verip kırıp temizlediğimiz taze yeşil fasulyelerimizi kavurmaya başlıyoruz, kavururken kesinlikle altını kısmıyoruz.

Bu sekilde fasulyelerimiz bir nevi kızarmış oluyor iyice kızardıktan sonra orta ateşte üstü kapalı pişiriyoruz.

Fasulyelerimiz piştikten sonra kapağı açıp önceden kabukları kesilmiş doğranmış domateslerimizi içine atıp (ezmeden)pisirmeye devam ediyoruz.

İyice kavuruldukdan sonra isteğe göre kırmızı pul biber atabiliriz. Pişen fasulyenin içine makarnamızı bosaltıyoruz.

Kışık atesde biraz daha kavurdukdan sonra servise hazirdir

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011