Patatesli Haşhaşlı Makarna Tarifi

11 Ekim 2010 Pazartesi

Patatesli Haşhaşlı Makarna Tarifi


MALZEMELER
1 paket makarna
2 adet patates (haşlanmış)
4 adet taze yeşil soğan (ince ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş)
1 çay kaşığı karabiber, tuz
½ su bardağı makarna suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI
İlk olarak makarnayı kaynayan tuzlu suda, 8-10 dakika haşlayın. Makarna suyundan yarım bardak ayırın ve makarnayı süzüp ve tekrar tencereye koyup, üzerine de zeytinyağını gezdirerek karıştırın.

Öte yandan derin bir kabın içine; haşlanmış patatesleri rendeleyip, yeşil soğanları, beyaz peyniri, haşhaşı ve ayırdığımız makarna suyunu da aktarıp, tuz ve karabiberini de ekleyerek iyice karıştırın. Sıcak makarnaların üzerine, hazırladığımız bu harcı döküp, karıştırın.

Afiyet Olsun

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

Yemek Tarifleri Copyright © 2011